Obľúbená súťaž „Najkrajšia fotografia z územia MAS/VSP 2016“, organizovaná Národnou sieťou rozvoja vidieka SR, prezentujúca krásy našej prírody, zaujímavých ľudí, podujatia i ľudové tradície a zvyky slovenského vidieka, má úspešne za sebou svoje 6. pokračovanie. Do tohto ročníka sa zapojilo 15 MAS/VSP so 73 súťažnými fotografiami, ktoré boli zaradené do šiestich kategórií: Naša príroda, Naši ľudia, Naše tradície, Naša budúcnosť, Naše „naj“ a Život v našej MAS/VSP. Každá z kategórií ponúkla nevšedné i pozoruhodné zábery a hlasujúci mali z čoho vyberať.

Víťazom súťaže v kategórii „Naša príroda“ je Daniela Matejovičová, OZ RADOŠINKA. V kategórii „Naši ľudia“ : Anna Kočibalová, Občianske združenie Stredný Liptov, v kategórii „Naše tradície“ Peter Marko, OZ RADOŠINKA, v kategórií „Naša budúcnosť“ Filip Hrkeľ, MAS Orava, o.z. , v kategórii „Naše naj“  Ing. Michal Repka, Mikroregión CEDRON – NITRAVA,  v kategórií „Život v našej MAS/VSP“: Ing. Michal Repka, Mikroregión CEDRON – NITRAVA a

absolútnym víťazom sa stala fotografia v kategórii Naše tradície s názvom „Bojnianska jar s príchuťou tradície“ od autora Petra Marka z OZ RADOŠINKA.